Skip to main content

Suosittelijalle

Näe hyvä mussa -leiritoiminta on tarkoitettu ennalta ehkäiseväksi tukitoimeksi kriisiytymisuhassa olevalle alakouluikäiselle (pääkohderyhmä 9-13-vuotiaat) lapselle ja/tai tämän perheelle. Saman perheen alakouluikäiset sisarukset voivat hakea mukaan, jos se on perheen tilanteen kannalta paras vaihtoehto. Toiminnassa lapsi osallistuu viiteen viikonloppuun saman lapsiryhmän kanssa. Leirin työntekijätiimi koostuu leirijohtajasta ja leiripedagogista sekä toimintaan koulutetuista vapaaehtoisista aikuisista. He rakentavat yhteistyössä lasten kanssa ryhmän, johon on turvallinen tulla ja jossa on hyvä olla.

Näe hyvä mussa -ryhmän rutiinit vahvistavat lapsen perusturvallisuuden tunnetta. Myönteinen ja kannustava ilmapiiri sekä onnistumisen kokemukset tukevat lasta kohti myönteisempää minäkuvaa ja itsemyötätunnon taitoja. Myös vanhemmat saavat tukea lapsessa ja vanhemmuudessa olevan hyvän huomaamiseen.

Näe hyvä mussa -toiminta on osallistujille maksutonta. Moni lapsi haluaa mukaan toimintaan, joten annattehan paikan toiselle, jos ette ole varmoja sitoutumisesta. Toimintaa tukee STEA ja yhteistyökunnat ja/tai hyvinvointialueet sopimuksen mukaan.

Kokonaisuuteen kuuluu viiden leiriviikonlopun täysihoito, ohjelma, kuljetukset sekä tapaturmavakuutus viikonloppujen ajalle. Hakeakseen toimintaan perhe tarvitsee suosittelijan, joka tuntee lasta ja/tai perhettä ja osaa arvioida ja kertoa, miten toiminta tukee lapsen/perheen tilannetta. Suosittelija voi olla esimerkiksi perhetyöntekijä, kouluvalmentaja, koulukuraattori, opettaja, sosiaalityöntekijä, järjestön työntekijä, harrastusohjaaja tai vastaava.

Ennen kuin perhe lähettää sähköisen hakemuksen toimintaan, he tarvitsevat siis suosituksen, jossa kolmas osapuoli perustelee toiminnan tarpeellisuuden lapselle. Suosituslomakkeen löydät alta. Kun perhe tekee hakemusta toimintaan, tallennetaan suosittelijan täyttämä suositus omalle koneelle, jotta sen voi liittää hakemukseen. Suositus on pakollinen, eikä toimintaan voi hakea ilman sitä.


Muista:
- Toiminta on ensisijaisesti suunnattu alakouluikäisille (pääkohderyhmä 9-13-vuotiaat) lapsille. Alakouluikäiset sisarukset voivat hakea myös mukaan toimintaan, mikäli se on kokonaistilanteen kannalta paras vaihtoehto. 
- Lapsen on kyettävä ryhmätoimintaan (ryhmässä on 25 lasta. Emme pysty tarjoamaan kokoaikaista yksilöllistä ohjausta.)
- Merkitse hakemukseen suosittelijan nimi ja yhteystiedot (puhelinnumero ja sähköpostiosoite)
- Suosittelija voi olla esimerkiksi perhetyöntekijä, kouluohjaaja, koulukuraattori, sosiaalityöntekijä tai vastaava.

LISÄTIETOJA

Terhi Ljungkvist
050 430 6664
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
Lasten, nuorten ja perheiden toiminnan koordinaattori
Näe hyvä mussa-toiminta

Parasta Lapsille ry

parastalapsille logo

Kotona kuultua

“Ne sano mulle, että mä olen ihana!“
– Aada –


Seuraa meitä

    
KE Logo
LSKL FI Pysty RGB
Hml
Oulu
Riihimaki
Tampere