NÄE HYVÄ MUSSA - OULU

Onko perheenne tilanne sellainen, että tunnette tarvitsevanne tukea arjessa jaksamiseen? Elämässä voi tulla hetkiä, kun oma tukiverkko ei riitä kannattelemaan. Lapsen osallistuminen Näe hyvä mussa -ryhmään voi toimia perheenne tukena.

Näe hyvä mussa -leiritoiminnassa lapsi osallistuu viiteen viikonloppuun saman lapsiryhmän kanssa. Leirin ohjaajina toimivat Parasta Lapsille ry:n leirijohtaja ja pedagogi, sekä 3-4 koulutettua, vapaaehtoista leiriohjaajaa. He rakentavat lapsille  ryhmän, johon on turvallinen tulla ja jossa on hyvä olla.

Näe hyvä mussa -ryhmän rutiinit vahvistavat lapsen perusturvallisuuden tunnetta. Myönteinen ja kannustava ilmapiiri sekä onnistumisen kokemukset tukevat lasta kohti positiivisempaa minäkuvaa ja vahvempaa itsetuntoa. Myös vanhemmat saavat tukea lapsessa ja vanhemmuudessa olevan hyvän huomaamiseen. 

Kokonaisuuteen kuuluu viiden leiriviikonlopun täysihoito, ohjelma, kuljetukset sekä tapaturmavakuutus viikonloppujen ajalle. Toimintaan ilmoittautumisessa tulee mukana olla suositus joka liitetään mukaan hakemukseen. Suosittelija voi olla esimerkiksi kunnan perhetyöntekijä, koulukuraattori, järjestön työntekijä tai vastaava.


Missä?
Lomakeskus Koivuhaassa, Haukiputaalla. Pohjanlahden kupeessa sijaitsevassa leirikeskuksessa on oivat puitteet mukavalle tekemiselle ja ulkoilulle.

koivuhaka

Leireille järjestetään kuljetus Oulun rautatieasemalta tai linja-autoasemalta.

Milloin?

Leiriviikonloput keväällä 2021

19.-21.2.
19.-21.3.
23.-25.4.
7.-9.5.
28.-30.5.


Tutustu syksyn 2020 leirijohtaja Taruun ja leiripedagogi Meriin:

Taru Hautala

Taru Hautala

Taru Hautala

Minun nimeni on Taru Hautala. Toimin Leirikeskus Koivuhaassa Näe hyvä mussa -lasten viikonlopputoiminnan johtajana. Olen kolmen ihanan lapsen äiti. Olen koulutukseltani sosionomi YAMK ja työskentelen lähiesimiehenä nuorten sijaishuoltoyksikössä. Vapaa-ajallani vietän aikaa perheeni ja ystävieni kanssa, hoidan puutarhaa ja kotia sekä sienestän ja oleskelen muutenkin luonnossa. Käyn myös nauttimassa erilaisista kulttuurielämyksistä, minut voi bongata esim. rokkikeikalta ja teatterista.

Minulla on pitempi yhteinen historia Parasta Lapsille ry:n kanssa. Lähdin aikoinani nuorena sosionomiopiskelijana mukaan perheprojektiin, jossa roolinani oli toimia vapaaehtoisena kerhonohjaajana projetiperheiden lapsille sekä osallistua perheille järjestettävään viikonlopputoimintaan. Järjestön toiminta, ihmiset, arvot ja ilmapiiri kolahtivat minuun heti. Toiminnoissa pulppuileva ilo ja nauru vetivät minua puoleensa. Toiminkin useiden vuosien ajan Parasta Lapsille -vapaaehtoisena monenlaisissa rooleissa. Parasta Lapsille -toiminnalla on ollut minuun vahva vaikutus jäsentäessäni sosiaalialan osaamistani, ammatti-identiteettiäni ja arvomaailmaani. Sanoin aikoinaan eräässä haastattelussa, että toimiminen Parasta Lapsille ry:ssä on minulle konkreettinen tapa parantaa maailmaa. Nyt tuntuu erittäin hyvältä palata taas Parasta Lapsille -porukan pariin Näe hyvä mussa -toiminnan merkeissä. Odotan innolla ihania hetkiä ihanien ihmisten kanssa.

  • Lempivärini on vihreä. Tämä johtuu varmaan siitä, että rakastan kasveja ja puutarhanhoitoa.

  • Lempiruokiani ovat kavisruuat. Kestosuosikkejani ovat sopivan tulinen linssikeitto ja kikhernecurry. Pidän todella paljon ruuanlaitosta.

  • Olen aivan hirveän perso makealle.

  • Minulla on monia lempikirjoja ja luen monenlaista kirjallisuutta. Jos yksi ihana kirja pitää mainita, se on varmaan Pikku prinssi.

  • Lempielokuvani on Brave heart.

  • Ihailen viisaita, rohkeita ja lempeitä ihmisiä.

Meri Hirvonen

Meri Hirvonen

Meri Hirvonen

Hei!

Olen Oulun Näe hyvä mussa-leirin leiripedagogi Meri  Hirvonen. Koulutukseltani olen kasvatustieteen maisteri ja teen työtä nuorten parissa. Kannatan vahvasti positiivista pedagogiikkaa ja haluan olla mukana auttamassa lapsia ja nuoria löytämään omia vahvuuksiaan sekä myös huomaamaan hyvää toisissa ihmisissä. Se mihin kiinnitämme huomiota, kasvaa ja vahvistuu. Harrastan lenkkeilyä ja suunnistusta ja talvisin käyn hiihtämässä. Tykkään paljon myös lukemisesta ja ruoanlaitosta.

Olen aina viihtynyt leireillä. Nuorempana osallistuin leireille itse leiriläisenä ja myöhemmin olen toiminut leireillä ohjaajana. Iloitsen siitä, että pääsin mukaan Näe hyvä mussa -toimintaan.

Lempiväri: vihreä
Lempieläin: koira
Lempiruoka: intialainen ruoka
Lempikirja: lastenkirjoista tykkään eniten Onnelista ja Annelista  sekä Astrid Lindgrenin kirjoista, aikuisten kirjoista suosikkia on vaikea sanoa.
Lempileffa: Kirjava huntu
Mitä ihailen: kykyä nähdä hyvää ympärillään
Mistä ilahdun: ystävieni ja läheisteni seurasta, luonnossa liikkumisesta, toisen ihmisen huomioimisesta, lapsista ja nuorista, hyvistä hetkistä

Tavoitteemme on, että jokaisella lapsella on palatessaan leirirepussa pussillinen onnistumisia!

Haku kevään leireille 2021 on auki. Haku päättyy 3.1.2021.

HUOM! Ennen kuin lähetät sähköisen hakemuksen, tallenna suosittelijan täyttämä suositus omalle koneellesi, jotta voit liittää sen hakemukseesi. Hakemus ei lähde eteenpäin ilman tallennettua suositusta.  (tallennettava suositus)

ILMOITTAUDU

Muista:
- Perheen tulee olla Oulun kaupungin asukas
- Lapsen tulee olla 9-13 -vuotias (yli 7-vuotiaat sisarukset voivat hakea mukaan jos se on perheen tilanteen kannalta paras vaihtoehto.) 
- Lapsen on kyettävä ryhmätoimintaan (ryhmässä 25 lasta), omaohjaus ja itsesäätely ikätasolla.
- Merkitse hakemukseen suosittelijan nimi ja yhteystiedot
- Suositus toimintaan. Suosittelija voi olla esimerkiksi kunnan perhetyöntekijä, koulukuraattori tai vastaava.

Hakijoille ilmoitetaan mahdollisimman pian hakuajan päätyttyä pääseekö lapsi mukaan toimintaan.

Ilmoittautuminen on sitova. Moni lapsi haluaa mukaan toimintaan, joten toivomme, että haette paikkaa vain, jos perhe voi sitoutua toimintaan. Annattehan paikan toiselle jos ette ole varmoja sitoutumisesta.

Lisätietoja Näe hyvä mussa -toiminnasta:
Katja Timlin
Puh: 050 430 6664 tai Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.


© 2020 Parasta Lapsille ry  |  Rekisteriseloste | Webdesign Pro%entti