NÄE HYVÄ MUSSA -HÄMEENLINNA

Onko perheenne tilanne sellainen, että tunnette tarvitsevanne tukea arjessa jaksamiseen? Elämässä voi tulla hetkiä, kun oma tukiverkko ei riitä kannattelemaan. Lapsen osallistuminen Näe hyvä mussa -ryhmään voi toimia perheenne tukena.

Näe hyvä mussa -leiritoiminnassa lapsi osallistuu viiteen viikonloppuun saman lapsiryhmän kanssa. Leirin ohjaajina toimivat Parasta Lapsille ry:n leirijohtaja ja pedagogi, sekä 3-4 koulutettua, vapaaehtoista leiriohjaajaa. He rakentavat lapsille ryhmän, johon on turvallinen tulla ja jossa on hyvä olla.

Näe hyvä mussa -ryhmän rutiinit vahvistavat lapsen perusturvallisuuden tunnetta. Myönteinen ja kannustava ilmapiiri sekä onnistumisen kokemukset tukevat lasta kohti positiivisempaa minäkuvaa ja vahvempaa itsetuntoa. Myös vanhemmat saavat tukea lapsessa ja vanhemmuudessa olevan hyvän huomaamiseen. 

NHM -toiminta on osallistujille maksutonta, mutta ilmoittautuminen on sitova. Moni lapsi haluaa mukaan toimintaan, joten annattehan paikan toiselle jos ette ole varmoja sitoutumisesta.

Kokonaisuuteen kuuluu viiden leiriviikonlopun täysihoito, ohjelma, kuljetukset sekä tapaturmavakuutus viikonloppujen ajalle. Toimintaan ilmoittautumisessa tulee mukana olla suositus joka liitetään mukaan hakemukseen. Suosittelija voi olla esimerkiksi kunnan perhetyöntekijä, koulukuraattori, järjestön työntekijä tai vastaava.Missä?
Lomakeskus Pukkilassa, Virroilla. Ruuhijärven rannalla sijaitsevassa leirikeskuksessa on oivat puitteet mukavalle tekemiselle ja ulkoilulle.

Pukkila alhaalta 96dpi
  
Leireille järjestetään kuljetus Hämeenlinnan linja-autoasemalta perjantaisin klo.17.00.  
  
Milloin?  
Leiriviikonloput keväällä 2020 ovat valitettavasti PERUTTU koko kevään osalta, vallitsevan korona -tilanteen vuoksi. Uusi haku syksyn 2020 leireille on nyt käynnissä. 

Leiriviikonloput syksyllä 2020

21.-23.8
18.-20.9
16.-18.10
13.-15.11
11.-13.12


Tutustu kevään 2020 leirijohtaja Satuun ja leiripedagogi Karoliinaan:

Satu Prittinen

Satu Prittinen

Satu Prittinen

Heippa kaikki,

olen Satu Prittinen ja toimin tänä keväänä Hämeenlinnan leireillä Pukkilassa leirijohtajana. Olen koultukseltani kasvatustieteen maisteri ja tehnyt valtaosan työurastani lasten parissa erilaisissa rooleissa. Leirikokemusta minulla on vain vähän, mutta odotan innolla Näe hyvä mussa -leirejä ja lapsiin tutustumista. Tällä hetkellä opiskelen sosiaalipsykologian maisteriohjelmassa ja suoritan tarinateatteriohjaajan koulutusta. Teatteri ja draama ovat minulle lähellä sydäntä ja tarkoitus olisikin tuoda myös tätä osaamistani osaksi leirejä.

Vapaa-ajalla vietän aikaa perheeni kanssa, luen aina kun voin ja käyn mielelläni teatterissa. Tanssi ja laulu ovat minulle myös mieluisaa puuhaa.

Leireillä uskon nauttivani eniten lasten kohtaamisesta, ryhmähengen rakentamisesta ja kehujen antamisesta. Me luomme raamit toiminnalle, jossa jokaisella lapsella on tärkeä paikka ja tunne nähdyksi ja kuulluksi tulemisesta.

Minulla on monta lempiväriä, ainakin keltainen, vaaleanpunainen ja sininen. Lempieläimeni voisi olla tiikeri, suosikkiruoka sienirisotto ja lempikirjani Veljeni Leijonamieli.

Ihailen rohkeutta puuttua epäoikeudenmukaisuuteen vaikeissa tilanteissa. Ilahdun lasten onnistumisista ja toisten huomioimisesta.

Tavoitteemme on, että jokaisella lapsella on palatessaan leirirepussa pussillinen onnistumisia!

Karoliina Silokangas

Karoliina Silokangas

Karoliina Silokangas

Moikka,

Minulla on ilo olla kevään 2020 Hämeenlinnan leireillä leiripedagogina. Polkuni Näe hyvä mussa –toiminnassa aloitin vapaaehtoisena leiriohjaajana. Leiritoiminta ja hankkeen arvot sekä periaatteet tuntuivat heti omilta ja tärkeiltä. Opiskelen erityispedagogiikkaa ja olenkin viimeisiä opintoja vaille valmis erityisopettaja. Koko opiskeluajan ja sitä ennenkin olen kerryttänyt myös työkokemusta toimien lasten ja nuorten parissa muun muassa kouluissa, iltapäiväkerhossa ja harrastustoiminnassa.

Itselleni tärkeää on liikunta ja liikunnan avulla rentoutuminen vapaa-ajalla. Haluan myös leireillä tuoda esiin hyvinvointia ja liikunnan iloa sekä luoda kaikille siinä onnistumisen kokemuksia. Välillä toki tykkään nollata aivot myös katselemalla lempisarjoja ja rauhoittumalla sohvan nurkassa. Leirielämään kuuluu paljon erilaisia toimintoja ja tavoitteita. Tärkeää onkin, että kaikille lapsille voidaan tarjota jotain juuri heitä innostavaa ja miellyttävää toimintaa, jossa saa kokea onnistumisen iloa. Tähän tavoitteeseen me tiiminä pyrimme jokaisella leirillä.

Lempivärini: Musta ja oranssi.
Lempiruoka: Kaikki! Rakastan ruuanlaittoa ja kokeilen rohkeasti uusia reseptejä.
Lempikirja: Dekkarit ja ammattikirjallisuus vievät voiton.
Lempielokuva: En juuri katso elokuvia, mutta sarjoihin koukutun hyvin usein. 
Leirillä ilahdun: Ystävällisestä toiminnasta ja muiden huomioimisesta sekä mukavista hetkistä yhdessä pelaillen.
 
Tavoitteemme on, että jokaisella lapsella on palatessaan leirirepussa pussillinen onnistumisia!  
 
Haku syksyn leireille 2020 on nyt auki. Tieto leirille pääsystä ilmoitetaan sähköpostilla viimeistään elokuun alussa. (haku päättyy 26.7.2020)

HUOM!! Ennen kuin lähetät sähköisen hakemuksen, tallenna suosittelijan täyttämä suositus omalle koneellesi, jotta voit liittää sen hakemukseesi. Hakemus ei lähde eteenpäin ilman liitettyä sopimusta.  (tallennettava suositus)ILMOITTAUDU
  
Muista:
- Perheen tulee olla Hämeenlinnan kaupungin asukas
- Lapsen tulee olla 9-13 -vuotias (yli 7-vuotiaat sisarukset voivat hakea mukaan jos se on perheen tilanteen kannalta paras vaihtoehto.) 
- Lapsen on kyettävä ryhmätoimintaan (ryhmässä 25 lasta), omaohjaus ja itsesäätely ikätasolla.
- Merkitse hakemukseen suosittelijan nimi ja yhteystiedot
- Suositus toimintaan. Suosittelija voi olla esimerkiksi kunnan perhetyöntekijä, koulukuraattori tai vastaava.

Hakijoille ilmoitetaan mahdollisimman pian hakuajan päätyttyä pääseekö lapsi mukaan toimintaan. 

Ilmoittautuminen on sitova. Moni lapsi haluaa mukaan toimintaan, joten toivomme, että haette paikkaa vain, jos perhe voi sitoutua toimintaan. Annattehan paikan toiselle jos ette ole varmoja sitoutumisesta.

  
Lisätietoja Näe hyvä mussa toiminnasta:  
Katja Timlin  
Puh: 050 430 6664 tai Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. 

© 2020 Parasta Lapsille ry  |  Rekisteriseloste | Webdesign Pro%entti