Skip to main content

Leirit

Onko perheenne tilanne sellainen, että tunnette tarvitsevanne tukea arjessa jaksamiseen? Elämässä voi tulla hetkiä, kun oma tukiverkko ei riitä kannattelemaan. Lapsen osallistuminen Näe hyvä mussa -ryhmään voi toimia perheenne tukena.

Näe hyvä mussa -leiritoiminnassa lapsi osallistuu viiteen viikonloppuun saman lapsiryhmän kanssa. Leirin ohjaajina toimivat Parasta Lapsille ry:n leirijohtaja ja pedagogi sekä koulutettuja vapaaehtoisia leiriohjaajia. He rakentavat lapsille ryhmän, johon on turvallinen tulla ja jossa on hyvä olla.

Näe hyvä mussa -ryhmän rutiinit vahvistavat lapsen perusturvallisuuden tunnetta. Myönteinen ja kannustava ilmapiiri sekä onnistumisen kokemukset tukevat lasta kohti myönteistä minäkuvaa ja itsemyötätunnon taitoja. Myös vanhemmat saavat tukea lapsessa ja vanhemmuudessa olevan hyvän huomaamiseen. 


Näe hyvä mussa -toiminta on osallistujille maksutonta. Moni lapsi haluaa mukaan toimintaan, joten annattehan paikan toiselle, jos ette ole varmoja sitoutumisesta.

Kokonaisuuteen kuuluu viiden leiriviikonlopun täysihoito, ohjelma, kuljetukset sekä tapaturmavakuutus viikonloppujen ajalle. Toimintaan haettaessa tulee mukana olla ammattilaisen suositus, joka liitetään mukaan hakemukseen. Suosittelijana voi toimia esimerkiksi opettaja, perhetyöntekijä, sosiaalityöntekijä, kouluvalmentaja, koulukuraattori, järjestön työntekijä tai vastaava.

Kaupunkikohtaiset lisätiedot löydät seuraavilta välilehdiltä. Valitse listasta oman kuntasi alue ja tarkista lisätiedot.

LISÄTIETOJA

Terhi Ljungkvist

Lasten, nuorten ja perheiden toiminnan koordinaattori

Parasta Lapsille ry

parastalapsille logo

Kotona kuultua

“Ne sano mulle, että mä olen ihana!“
– Aada –


Seuraa meitä