Skip to main content

Ammattilaisille

Näe hyvä meissä -perheleirikokonaisuus vahvistaa vanhemmuutta ja koko perheen myönteistä vuorovaikutusta. Toiminnan teoriapohjana on positiivinen  pedagogiikka, huomaa hyvä -ajattelu ja vanhemmuuden roolikartta. Leirikokonaisuus koostuu 4-5 leiritapaamisesta, yhteensä 10-11 vuorokautta.

Vanhempien ryhmätapaamiset leirillä ja leirijohtajan puhelut leirien välissä vanhemmille muodostavat vanhemmuutta tukevan kokonaisuuden. Leirikerroilla on omat teemat. Käsiteltävät teemat ovat: myönteinen ajattelu, vuorovaikutus, tunnetaidot sekä roolit ja rajat perheessä.

Vanhempien ryhmässä vanhempi pääsee tutkailemaan itseään ja omaa perhehistoriaansa sekä näitä hyödyntäen pohtimaan ja löytämään myönteisiä näkökulmia ja keinoja oman perheensä positiivisen vuorovaikutuksen vahvistamiseksi. Kutakin teemaa käsitellään vanhempainryhmän lisäksi koko leirin ajan käytännön arjentilanteissa sekä ohjatuissa perheen pienryhmätyöskentelyissä. Aamupäivän vanhempainryhmän aikana lapset puuhailevat vapaaehtoisten leiriohjaajien opastamina.
Iltapäivällä perhe osallistuu pienryhmänä toiminnallisiin työpisteisiin, joissa konkreettisen tekemisen ohessa ohjaajat kiinnitävät perheen huomiota leirikerran teemaan sekä hyvän huomaamiseen ja positiivisen vuorovaikutuksen huomaamiseen perheessä.

Leirikokonaisuus tukee vahvasti useita perhetyön tavoitteita.

Ilman muuta leiri on mahdollisuus irtiottoon arjesta. Tarjolla on viisi valmista ateriaa, mahdollisuus saunomiseen, valmisteltua yhteistä tekemistä kuten askartelutuokioita, pelaamista, luontoretkiä ja kaiken kaikkiaan mahdollisuus viettää yhteistä mukavaa aikaa perheenä.

Leiri on luonteeltaan ennaltaehkäisevää vanhemmuuden vahvistamista. Ne on tarkoitettu perheelle, joka tarvitsee palveluja, kun arki tuottaa pienempiä tai isompia selviytymisen pulmia. Tuen tarve voi liittyä esimerkiksi perheen dynamiikkaan tai vallitsevaan elämäntilanteeseen. Akuutissa tai vaikeassa kriisissä oleville perheillä toiminta ei ole sopiva toimintamuoto.
Keväällä 2022 leireille osallistuneista mm. 100% vastasivat palautteessaan, että leiriltä sai lisää voimavaroja vanhemmuuteen ja 90% koki, että hyvän näkeminen vahvistui.

Perhe voi itse hakea leirille Leirit-välilehden kautta, voit ammattilaisena täyttää hakemuksen perheen luvalla heidän puolestaan tai yhdessä heidän kanssaan.

Näe hyvä meissä -perheleiritoiminta on kolmivuotinen hanke (2021–2023), jossa pyritään löytämään keinoja vanhemmuuden tukemiseen ja koko perheen myönteisen vuorovaikutuksen vahvistamiseen leirikokonaisuuksien avulla. Näe hyvä meissä -toiminnan idea syntyi Näe hyvä mussa -toiminnan kylkiäisenä.

Parasta Lapsille ry

parastalapsille logo

Kotona kuultua

“Milloin me päästään taas sinne leirille?”
- Leo -

Seuraa meitä